Sohva pihalle, patiolle tai puutarhaan

Rakenna kestopuusta aikaa kestävä jämäkkä sohva pihalle. Mallin pituutta on helppo muuttaa oman pihan mitoituksen ja tarpeiden mukaan. Tee sohvasta mukava pehmusteilla ja koristetyynyillä.

Käytä pehmusteiden päällystämiseen kangasta, joka on tarkoitettu ulkokäyttöön. Kankaan tulee olla uv-suojattu ja käsitelty niin, että siihen ei ala muodostua pintahometta. Suojattu kangas pitää värinsä eikä haalistu. Pihasohvaan voi etsiä myös valmiin ulos tarkoitetun istuinpatjan ja sohvatyynyt.

Yksinkertainen DIY-sohva sopii myös aloittelijoille. Rakentamisen nopeuttamiseksi, voit sahauttaa etukäteen puutavarakaupassa sohvan runkoon tarvittavat liimapuutolpat.

Kestopuisen sohvan voi halutessaan maalata tai sävyttää muutaman kuukauden päästä rakentamisesta, kun kestopuu on kuivunut.

VINKKI: Saat kauniin sohvaryhmän, kun teet kaksi samanlaista sohvaa ja asetat ne vastakkain oleskelualueelle sohvapöydän kanssa. Pehmustetulle sohvalle paras paikka on pihakatoksen alla. Voit myös nikkaroida tyynyille erillisen säilytyslaatikon.

Pihasohvan rakennusohje

Päätyelementit
1. Katkaise kaksi etujalkaa 100 mm × 100 mm tolpasta mittaan 700 mm ja kaksi takajalkaa mittaan 900 mm. Katkaise lisäksi 100 mm × 100 mm tolpasta 4 vaakatukea mittaan 582 mm. Kiinnitä vaaka- tuet etu- ja takajalkoihin kuvan mukaisesti 6 mm × 140 mm RST-ruuveilla.

Kasaus
2. Katkaise istuinosan kaksi vaakatukea 100 mm × 100 mm tolpasta mittaan 1800 mm. Kiinnitä tolpat
kahden päätyelementin väliin kuvan mukaisesti 6 mm × 140 mm RST-ruuveilla....

Lataa pihasohvan rakennusopas tästä!

Muut rakennusoppaat

Klassinen pergolaopas

Lataa ohje

Pergola liimapuusta

Lataa ohje

Pergola sahatavaralankuista

Lataa ohje

Hiekkalaatikon rakennusopas

Lataa ohje

Terassin rakennusopas

Lataa ohje

Kukkalaatikon rakennusopas

Lataa ohje

Polttopuukatoksen rakennusohjeet

Lataa ohje

Kesäkeittiön rakennusopas

Lataa ohje

Säilytyspenkin rakennusopas

Lataa ohje