Taloyhtiön kattoterassi on asukkaiden yhteinen tila

Paikka: Tampere, Ratina
Kohde: Taloyhtiön kattoterassi

Asuinkerrostalo on valmistunut 2020 ja sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa. Rakennuksen vieressä komeilee elämysareena Nokia Arena. Talon erikoisuus on asukkaiden yhteinen näköala- ja kuntoiluterassi taloyhtiön katolla. Taloyhtiön yhteispiha on toteuteutettu korkeuksiin, aivan omaan rauhaansa. Terassilta avautuvat vaikuttavat maisemat moneen suuntaan yli Tampereen keskustan.

Terassialueita voi hyödyntää monella tapaa

Suuri terassipiha on asukkaiden käytössä erityisesti kesäisin. Maisemista nautiskellaan pienissä ja isommissa porukoissa. Terassilla on mahdollista hyödyntää juhlatilana kun säät sen sallivat. Näköalaterassilta löytyy myös pieni katettu osuus. Varsinaista suojaa auringonpaahteelta ja tuulelta se ei kuitenkaan tarjoa.

Ulkopintoihin on valittu säänkestäviä materiaaleja: lasia, kestopuuta, terästä ja betonia.

Säänkestävä ja helppohoitoinen

Piha-alueen terassipinta tehtiin ruskeasta 28mmx120mm kestopuulaudasta. Terassilauta on uritettu, mikä antaa sille viimeistellyn ja modernin ulkonäön. Aurinkoisella ja kattamattomalla alueella terassilauta harmaantuu tasaisesti ja kauniisti jo muutamassa vuodessa. Lasiset kaiteet antavat kunnian maisemalle ja tuovat tuulensuojaa.

Ruskeaa lautapintaa rytmittävät harmaista betoniharkoista kootut kasvatuslaatikot havukasveineen. Havukasvit ovat kestäviä ja helppohoitoisia pihakasveja. Puun ja kiven yhdistelmä on moderni ja ryhdikäs. Puupinnalla on mukava kävellä ja nauttia auringosta. Puiden terassilauta ei kuumene auringossa eikä toisaalta tunnu kolealla säällä viileältä.

Terassimateriaalien värimaailma

Terassimateriaalien värimaailma on maanläheinen ja mutta niillä luotu tunnelma on yksiselitteisen urbaani. Värit ja tekstuurit täydentävät toisiaan ja talon julkisivun väritystä. Maanläheinen väriskaala on ajaton ja aidot materiaalit ikääntyvät kauniisti.

Yhteiset tilat herättävät kiinnostusta

Taloyhtiön yhteiset toiminnalliset tilat herättävät kiinnostusta. Kuntoilumahdollisuus omalla näköalaterassilla houkuttaa kiireisiä kaupunkilaisia. Suuri ja rauhallinen piha-alue keskelllä kaupunkia on poikkeuksellinen ja asukkaiden arvostama etu. Oma kattoterassilla voi harrastaa laatikkoviljelyä, järjestää taloyhtiön pihajuhlat tai säännöllistä ohjattua liikuntaharrastusta.

Hyvin suunnitellut, asukkaiden käytössä olevat näköalaterassit ja terassipiha-alueet ovat parhaimmillaan taloyhtiöille merkittävä erottautumistekijä ja kilpailuetu.