Kesäkeittiön rakentaminen

Kesällä on ihanaa syödä ja kokata ulkona. Jotta ulkona puuhailu olisi mukavaa ja ergonomista, kokkailijan avuksi tarvitaan toimiva kesäkeittiö. Kesäkeittiön voi rakentaa esim. pergolakatoksen alle tai terassin reunaan. Rakennusohjeemme mukaisen työtason voi nikkaroida myös mökkirantaan. Se toimii mainiosti kalanperkuupöytänä kunhan katat sen suurella leikkuualustalla.

Kesäkeittiön työtasoa voi hyödyntää myös pihajuhlien kätevänä nouto- ja tarjoilupöytänä. Kesäkeittiöpöydän yhteyteen voi nikkaroida rimoituksesta näkösuojan. Seinämään voit kiinnittää koukkuja keittiötarvikkeille, tai vaikkapa tuoreyrteille.

Vankkarakenteinen ja käytännöllinen kesäkeittiönpöytä valmistuu käden käänteessä puusta. Hyvin säävaihtelua kestävää pöytää voi säilyttää myös taivasalla. Kookkaassa pöydässä on hyvin laskutilaa, tilaa pesualtaalle ja runsaasti säilytystilaa alahyllyllä. Kesäkeittiönpöytä on suunniteltu alunperin Huvila & Huussi -ohjelmaan.

Kesäkeittiöpöydän mittoja voi muuttaa itselle sopiviksi


Pöydän rakennusohjeen mittoja voi säätää. Kasvata pituutta, syvyyttä tai korkeutta oman tarpeesi mukaan. Pöydän kannen voit rakentaa halutessasi myös käsittelemättömästä puusta. Mikäli haluat ilotella väreillä, pöytä on mahdollista käsitellä esim. sävytetyllä puuöljyllä tai muulla puunsuoja-aineella. Lue täältä lisää pintakäsittelystä.

Muistathan säilyttää raaka-aineet säilytysastioissa ja kulhoissa sekä käsitellä ne erillisillä leikkuualustoilla. 

Lataa opas kesäkeittiöpöydän rakentamiseen tästä!