Kestopuun kierrätystä rahoitetaan kierrätysmaksuilla

Kyllästetyn puun kierrätys rahoitetaan osittain kestopuun valmistajien tilittämillä kierrätysmaksuilla. Kierrätysmaksu on kuutioperusteinen ja se suoritetaan kotimaahan saatetusta puusta. Maksu perustuu yrityksen antamaan ja tilintarkastajan vahvistamaan ilmoitukseen. Vuoden 2023 kierrätysmaksu on 10 euroa / kuutio (alv 0%).

Kierrätysmaksut käytetään täysimääräisesti käytöstä poistuneen kyllästetyn puun käsittelyyn ympäristön kannalta parhaimpien ratkaisujen ja käytäntöjen mukaisesti. Kierrätysmaksuilla mahdollistetaan kotitalousperäisen jätteen vastaanotto ja käsittely kohtuullisin kustannuksin kaikkialla Suomessa.

Kierrätystä rahoittavat seuraavat kyllästetyn puun valmistajat:

Aureskosken Jalostetehdas Oy
Kuusisto Group
Kyllästämö Lännen Painepuu Oy
Lappset Oy
Prima Timber Oy
Scanpole Oy
Pantsarin Saha Oy
Ab Påras Oy
Pölkky Oy
Tammiston Puu Oy
Versowood Oy

Kierrätysmaksuilla varmistetaan että kyllästetty puu hyödynnetään turvallisesti ja ympäristön kannalta parhaalla tavalla. Varmistathan, että ostamasi kyllästetty puu sisältää kierrätysmaksun. Jos olet epävarma, vaadi myyjältä todistus tilitetystä kierrätysmaksusta.

Kumppaniksi?

Valmistaako tai maahantuoko yrityksenne kyllästettyä puuta? Huolehdi yrityksenne ympäristö- ja kierrätysvastuuasiat kuntoon sopimalla yhteistyöstä Demolite Oy:n kanssa. p. 09 - 6229 400 / info(a)kestopuu.fi