Terassilaudat

Kestopuu terassilauta 28x120mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x95mm vihreä, uritettu, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 33x145mm harmaa, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x120mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x95mm ruskea, uritettu, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x145mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 45x195mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x145mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x145mm kuumaöljykäsitelty, harmaa, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x145mm uritettu ruskea, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x145mm uritettu ruskea, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x120mm vihreä, uritettu, painekyllästetty

Kestopuu terassilaudat

Säänkestävät, painekyllästetyt terassilaudat ovat kaunis ja kestävä ratkaisu kaikkiin pihan pintoihin. Terassilaudoitukset, kulkuväylät, kuistit ja patiot viimeistellään rakennuksen ja ympäristön henkeen sopivilla kansilaudoilla. Painekyllästetyt terassilaudat sopivat  terassin rakentamisen lisäksi laiturikansiin ja rakennusmateriaaliksi nikkaroitiin. Terassipihan kiinteät kukkalaatikot tai pihan säilytyspenkit syntyvät kätevästi kestopuisista terassilaudoista.

Kätevällä terassilaskurilla voit selvittää terassilaudan ja muiden tarvikkeiden määrän rakennusprojektissasi.

Laudan pinta: Terassilaudat ovat kauttaaltaan höylättyjä. Laudat voivat olla pinnaltaan sileitä tai uritettuja. Uramalleja on useita. Yleisin on 3-urainen profiili. Saatavilla on lisäksi pinnaltaan karhennettuja lautoja. Ne eivät ole liukkaita kosteallakaan säällä. 

Terassilaudan pituus: Terassilautojen yleisimmät pituudet vaihtelevat 0,3 metrin jaolla. Yleisin pituus on 4,50 metriä. Pisimmät kestopuulaudat ovat 5,40 metrin mittaisia. 

Värivaihtoehdot: Terassilautojen väreinä ovat vihreä, ruskea ja harmaa. Harmaata kestopuuta on saatavilla vain leveydessä 145 mm. Suoja-aineen sisältämät kuparisuolat antavat kestopuulle sen vihertävän sävyn. Ruskea kestopuu valmistetaan lisäämällä suoja-aineeseen ruskeaa väripigmenttiä. Harmaat kestopuut valmistetaan pintakäsittelemällä ne harmaaksi suojakäsittelyn jälkeen. 

Suojausluokka: Kaikki terassilaudat (paksuus alle 48mm) suojataan pohjoismaisten NTR-laatustandardien mukaisesti NTR AB-luokkaan (= AB-luokka). Tämä tarkoittaa, että tuote soveltuu käytettäväksi maanpinnan yläpuolisissa rakenteissa.

Käyttö: Kestopuu sopii hyvän lahonkestävyytensä ja kauniin ulkonäkönsä ansiosta monenlaisiin piha- ja ympäristörakenteisiin. Terassilaudoista voi terassilaudoitusten lisäksi rakentaa laiturin kansia, aitoja, kukkapenkkejä, pihakalusteita, ulkoportaat ja kulkureittejä. Katso terassin rakennusohje ja muut rakennusoppaat sekä parhaat vinkkimme terassilautojen käyttöön.

Terassilautojen koot

Terassilaudat ovat paksuudeltaan tyypillisesti 28 millimetriä. Höylättyjä terassilautoja löytyy myös 33 mm, 40 mm, 45 mm paksuina.

Terassilautojen yleisimmät leveydet ovat 95 mm, 120 mm ja 145 mm. Kestopuulautoja on saatavilla myös 170 mm leveänä sekä 195 mm leveinä. Leveät ja paksut terassilaudat ja -lankut ovat näyttävä ratkaisu terassipinnoissa.

Mitallistettu kestopuu on karkeahöylättyä puuta. Sitä käytetään rakennepuutavarana rungoissa ja kantavissa rakenteissa. Mitallistetun puun pinta on höylättyä pintaa karkeampi ja viimeistelemättömämpi. Tilanteesta riippuen se saattaa soveltua myös kansilankuksi esim. massiivisiin laitureihin ja kulkuväylin.

Kestopuun värivaihtoehdot

Kestopuu terassilaudan värit ovat vihreä, ruskea ja harmaa. Tuotteet poikkeavat toisistaan vain värin osalta, kaikilla on sama pitkä käyttöikä. Värivalikoima ja koot vaihtelevat myymälöittäin.

Vihreä

Ruskea

Harmaa

Harmaa (kuumaöljykäsitelty)

Höyläprofiilit

Vihreä ja ruskeaa kestopuuta on saatavilla sileäpintaisena ja uritettuna. Puun urapuoli (sydänpuu) on tarkoitus asentaa rakennettaessa ylöspäin. Urat ovat sekä esteettinen että käytännöllinen ratkaisu: uritettu lauta ei ole kosteanakaan liukas.

Aaltoura
STANDARDI KOOT (mm): 28 x 95 / 120 / 145 45 x 95 / 120 / 145
Helmiura
STANDARDI KOOT (mm): 28 x 95 / 120 / 145 28 x 95 / 120 / 145
Kampaura
STANDARDI KOOT (mm): 28 x 95 / 120 / 145 28 x 95 / 120 / 145