Terassin rakentaminen

Haaveiletko terassista pihan aurinkopaikassa? Terassin rakentaminen on helppoa kun on kunnon ohjeet. Terassin rakentamisohjeillamme viet hankkeesi onnistuneesti maaliin. Terassioppaamme kertoo, miten rakennetaan terassin kaide ja portaat, sekä näyttää yksityiskohtaisesti kuinka terassin runko rakennetaan.

Työkaluiksi terassiprojektiin riittävät mitta, saha, työhanskat ja ruuvinväännin. Hengityssuojain on suositeltava puuta sahattaessa.

Terassin rakennusohje

Ohjeen terassi on kooltaan pieni, 2,4m x 4m kokoinen perusterassi. Terassin rakennusohjeen viimeisellä sivulla on kauppalista tarvittavista materiaaleista sekä niiden määristä.

Voit helposti soveltaa mittoja omaan pihaasi sopiviksi, niin saat juuri omaan pihaasi sopivan terassin. Mikäli terassi halutaan kattaa, voidaan kaidetolpat korvata pidemmillä pilareilla.

Kattamaton, maan tasolle rakennettava terassi ei yleensä edellytä rakennuslupaa. Luvan tarve kannattaa kuitenkin etukäteen varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta. Katso täältä terassiprojektissa hyödylliset kestopuun käyttö- ja asennusohjeet.

Tee itse kestopuusta - Terassi

Lataa ohje

Terassin mitoitus

Terassin mitat ja tukirakenteet kannattaa toteuttaa niin, että terassista tulee tukeva. Ohjeemme auttaa sinua laskemaan terassirungossa tarvittavien tukipalkkien ja perustusten määrät, sekä niiden etäisyydet toisistaan.

Mikä on sopiva jänneväli terassiin?

Terassin rungoissa käytetään tyypillisesti 48x148mm kokoisia palkkeja. Sopiva jänneväli on tällöin noin kaksi metriä. Runkopuutavaran koon kasvaessa terassin tukevuus ja käyttömukavuus paranevat. Terassin mitoitusohjeesta löydät oikeat jännevälit myös 48x128mm ja 48x198mm kokoisille runkopalkeille.

Ohje on 2-sivuinen. Suosittelemme katsomaan sivuja rinnakkain niin taulukon seuraaminen helpottuu. Huomaathan, että terassirungon sisäpuolella olevat pääpalkit muodostuvat kahdesta palkista. Huomioi tämä kun hankit rakennustarpeita!

Lataa opas täältä!

Terassilaskurilla selvität terassilaudan määrän

Puutavara laskurimme auttaa sinua kun pitää arvioida puutavaran ja kiinnikkeiden menekki. Puutavaralaskuriin voit naputella materiaalien hinnat niin saat kätevästi myös arvion terassin rakentamisen kustannuksista.

Suosittelemme valitsemaan pihan pintoihin tavanomaista paksumman ja leveämmän terassilaudan. Jykevällä terassilankulla syntyy näyttävä pinta. Laadukkaampi terassilankku on hiukan arvokkaampi, mutta ratkaisu tuo säästöjä kiinnikkeiden ja runkopuutavaran pienemmässä määrässä. 

Tutustu terassilaskuriin

Suunnittelu ja rakentaminen

Näillä tuotteilla onnistut

Kestopuu terassilauta 28x120mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x95mm vihreä, uritettu, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 33x145mm harmaa, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 148mm vihreä, painekyllästetty

Muut rakennusoppaat

Klassinen pergolaopas

Lataa ohje

Pergola liimapuusta

Lataa ohje

Pergola sahatavaralankuista

Lataa ohje

Hiekkalaatikon rakennusopas

Lataa ohje

Terassin rakennusopas

Lataa ohje

Kukkalaatikon rakennusopas

Lataa ohje

Polttopuukatoksen rakennusohjeet

Lataa ohje

Kesäkeittiön rakennusopas

Lataa ohje

Säilytyspenkin rakennusopas

Lataa ohje