Terassin rakentaminen

Haaveiletko terassista pihan aurinkopaikassa? Terassin rakentamisohjeillamme viet hankkeesi onnistuneesti maaliin. Ohjeemme kertoo miten rakennetaan terassin kaide ja portaat, sekä näyttää yksityiskohtaisesti kuinka terassin runko rakennetaan.

Rakennusoppaan avulla toteutat toimivan perusterassin ilman aikaisempaa kokemusta. Terassiohjetta muokkaamalla voit toteuttaa juuri omaan pihaasi sopivan räätälöidyn ratkaisun.

Työkaluiksi terassiprojektiin riittävät mitta, saha, työhanskat ja ruuvinväännin. Hengityssuojain on suositeltava puuta sahattaessa.

Terassin rakennusopas

Oppaan terassi on kooltaan pieni, 2,4m x 4m. Oppaan viimeisellä sivulla on kauppalista tarvittavista materiaaleista sekä niiden määristä tämän kokoiselle pikkuterassille. Voit helposti passuutta mittoja omaan pihaasi sopiviksi. Mikäli terassi halutaan kattaa, voidaan kaidetolpat korvata pidemmillä pilareilla.

Kattamaton, maan tasolle rakennettava terassi ei yleensä edellytä rakennuslupaa. Luvan tarve kannattaa kuitenkin etukäteen varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta. 

Katso täältä terassiprojektissa hyödylliset kestopuun käyttö- ja asennusohjeet.

Tee itse kestopuusta - Terassi

Lataa ohje

Terassilaskurilla selvität terassilaudan määrän

Terassilaskurimme auttaa sinua viimeisessä vaiheessa kun pitää arvioida puutavaran ja kiinnikkeiden menekki. Suosittelemme valitsemaan tavanomaista paksumman ja leveämmän terassilaudan. Laadukkaampi tuote on hiukan arvokkaampi, mutta ratkaisu tuo säästöjä kiinnikkeiden ja runkopuutavaran määrässä.

Tutustu terassilaskuriin

Suunnittelu ja rakentaminen