Terassin rakentaminen

Haaveiletko terassista pihan aurinkopaikassa? Terassin rakentaminen on helppoa kun on kunnon ohjeet. Terassin rakentamisohjeillamme viet hankkeesi onnistuneesti maaliin. Terassioppaamme kertoo, miten rakennetaan terassin kaide ja portaat, sekä näyttää yksityiskohtaisesti kuinka terassin runko rakennetaan.

Rakennusoppaan avulla toteutat toimivan perusterassin ilman aikaisempaa kokemusta. Terassiohjetta muokkaamalla voit toteuttaa juuri omaan pihaasi sopivan räätälöidyn ratkaisun.

Työkaluiksi terassiprojektiin riittävät mitta, saha, työhanskat ja ruuvinväännin. Hengityssuojain on suositeltava puuta sahattaessa.

Terassin rakennusopas

Oppaan terassi on kooltaan pieni, 2,4m x 4m. Terassin rakentamisoppaan viimeisellä sivulla on kauppalista tarvittavista materiaaleista sekä niiden määristä.

Voit helposti passuuttaa mittoja omaan pihaasi sopiviksi, niin saat juuri omaan pihaasi sopivan terassin. Mikäli terassi halutaan kattaa, voidaan kaidetolpat korvata pidemmillä pilareilla.

Kattamaton, maan tasolle rakennettava terassi ei yleensä edellytä rakennuslupaa. Luvan tarve kannattaa kuitenkin etukäteen varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta. Katso täältä terassiprojektissa hyödylliset kestopuun käyttö- ja asennusohjeet.

Tee itse kestopuusta - Terassi

Lataa ohje

Terassilaskurilla selvität terassilaudan määrän

Puutavara laskurimme auttaa sinua kun pitää arvioida puutavaran ja kiinnikkeiden menekki. Puutavaralaskuriin voit naputella materiaalien hinnat niin saat kätevästi myös arvion terassin rakentamisen kustannuksista.

Suosittelemme valitsemaan pihan pintoihin tavanomaista paksumman ja leveämmän terassilaudan. Jykevällä terassilankulla syntyy näyttävä pinta. Laadukkaampi terassilankku on hiukan arvokkaampi, mutta ratkaisu tuo säästöjä kiinnikkeiden ja runkopuutavaran pienemmässä määrässä. 

Tutustu terassilaskuriin

Suunnittelu ja rakentaminen

Näillä tuotteilla onnistut

Kestopuu terassilauta 28x120mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 28x95mm vihreä, uritettu, painekyllästetty

Kestopuu terassilauta 33x145mm harmaa, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 148mm vihreä, painekyllästetty