Pihan suunnittelu 

Piha on ensimmäinen asia, joka on vastassa kotiin saapuessa ja sieltä lähtiessä. Ei ole siis lainkaan yhdentekevää miltä kotipiha näyttää. Pihasuunnitelman tekemiseen kannattaa uhrata muutama hetki ennen kuin tarttuu toimeen. Hyvällä etukäteissuunnittelulla voi säästää useamman euron ja toisaalta välttyä harmittavilta virhepäätöksiltä.

Toimiva ja kiehtova piha ei rakennu pelkästä terassista ja ruohokentälle ripotelluista rakennuksista. Kaunis, aikaa kestävä kokonaisuus on useimmiten yhdistelmä kulkureittejä, toimintoja, valoa ja varjoa, kulkureittejä, kasvialueita, puuhailupaikkoja ja säilytystiloja. Parhaimmillaan hyvin suunniteltu piha ilahduttaa toimivuudellaan ja kauneudellaan ympäri vuoden koko perhettä.

Opi suunnittelemaan unelmiesi terassipiha!

Terassin suunnittelu -webinaarissamme saat vinkkejä kauniin ja toimivan terassin suunnitteluun. Kouluttajana televisiosta tunnettu maisemasuunnittelija Kati Jukarainen.

Webinaarissa opit:
• mitoittamaan terassin oikein
• suunnittelemaan pihaasi sopivan terassin 
• saat vinkkejä Kestopuu-terassin rakentamiseen ja ylläpitoon

Katso webinaaritallenne täältä

Terassipihan suunnitteluopas

Suunnitteluoppaamme kertoo kuinka koti- tai mökkipihasta suunnitellaan viihtyisä ja kaunis kokonaisuus. Opas antaa vinkkejä terassin sopivaan mitoitukseen, toimintojen sijoitteluun sekä tarjoaa ideoita, miten terassia voi täydentää sopivilla lisärakenteilla.  

Terassipihan suunnitteluopas

Lataa ohje

Apua suunnitteluun ammattilaiselta?

Pihan kunnolla ja toimivuudella on vaikutusta asumisviihtyvyyden lisäksi myös kiinteistön arvoon. Pihan suunnittelu on hauska tapa toteuttaa itseä. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että oma innostus tai taito ei riitä ideointiin, kannattaa pyytää pihasuunnittelun ammattilainen apuun. Ammattilainen tuntee rakentamisen materiaalit ja rakentamiskustannukset. Suunnittelijalta saa hyviä ideoita minkälaiset materiaalit ja tyylit sopivat täydentämään rakennusta. Suunnittelija katsoo pihaa ulkopuolisen silmin ja pystyy ammattilaisena hahmottamaan helposti säilyttämisen arvoiset elementit ja pihan potentiaalin. Ammattilaiselta saa myös usein rahanarvoisia vinkkejä tarvikkeiden hankintaan ja toteutukseen.

Paikan päällä tapahtuva pihasuunnittelu – kun se on osa laajempaa vähennykseen oikeuttavaa rakennustyötä – voi oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Uudisrakentamiseen kotitalousvähennystä ei myönnetä. Verottajalta on hyvä tarkistaa tarkemmat ohjeistukset asiasta.

Maisemasuunnittelijat ry

 

Terassin rakentamisopas

Lataa ohje

Pergolan rakentamisopas

Lataa ohje