Aitatolpat

Kestopuu liimapuutolppa 90mm x 90mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu liimapuutolppa 115mm x 115mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu liimapuutolppa 115mm x 115mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu tolppa 73mm x 73mm vihreä, painekyllästetty

Värivaihtoehdot

Kestopuutuotteiden värit ovat vihreä, ruskea ja harmaa. Suoja-aineen sisältämät kuparisuolat antavat puulle vihertävän sävyn. Sävy vaalenee nopeasti auringon UV-säteilyn vaikutuksesta.

Vihreä

Ruskea

Kestopuu aitatolpat

Painekyllästettyjä aitatolppia voi käyttää monenlaisissa rakennusprojekteissa. Kotimaiset kestopuiset aitatolpat ovat kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu mm. piha-aitojen, kaiteiden tai näkösuoja-aitojen pystytolppina. Kyllästetyistä liimapuutolpista on myös helppo rakentaa tukeva ja moderni pergolakatos.

Saatavilla on pyöreäksi sorvattuja ja neliskanttisia tolppia useassa eri koossa, sekä liimapuutolppia. Tavallisimmat liimapuutolpan koot ovat 90mm x 90mm sekä 115mm x 115mm. Painekyllästetyt liimapuutolpat on valmistettu kolmesta yhteenliimatusta lamellista. Liimapuutolppien etuna on vähäinen kosteuseläminen ja halkeilu.

Kyllästetyt tolpat voi pintakäsitellä rakennuksen väriin sopivalla sävyllä kun ne ovat kuivuneet, eli noin 2-3 kuukauden kuluttua rakentamisesta.

Katso sivuiltamme vinkit ja rakennusoppaat kestopuutolppien käyttöön. Pergolan rakentaminen, terassin rakentaminen sekä aidan rakentaminen onnistuvat kätevästi kyllästettyjä tolppia hyödyntämällä.