Aitatolpat

Kestopuu liimapuutolppa 90mm x 90mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu liimapuutolppa 115mm x 115mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu liimapuutolppa 115mm x 115mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu tolppa 73mm x 73mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu aitatolpat

Painekyllästettyjä aitatolppia voi käyttää monenlaisissa rakennusprojekteissa. Kotimaiset kestopuiset aitatolpat ovat kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu. Saatavilla on pyöreäksi sorvattuja ja neliskanttisia tolppia useassa eri koossa. Tolpat kyllästetään NTR A-luokkaan ja ne voidaan asentaa suoraan maakosketukseen. Kyllästettyjä aitapylväitä käytetään mm. riista-aidoissa, rakennepylväinä, kasvitukina ja eläinaitauksissa.

Kyllästettyjä liimapuutolppia voidaan käyttää piha-aitojen, kaiteiden tai näkösuoja-aitojen pystytolppina. Kyllästetyistä liimapuutolpista on myös helppo rakentaa tukeva ja moderni pergolakatos. Liimapuutolppia ei suositella asennettavaksi suoraan maakosketukseen.

Tavallisimmat liimapuutolpan koot ovat 90mm x 90mm sekä 115mm x 115mm. Painekyllästetyt liimapuutolpat on valmistettu kolmesta yhteenliimatusta lamellista. Liimapuutolppien etuna ovat vähäinen kosteuseläminen ja halkeilu.

Kyllästetyt tolpat voi pintakäsitellä rakennuksen väriin sopivalla sävyllä kun ne ovat kuivuneet, eli noin 2-3 kuukauden kuluttua rakentamisesta.

Katso sivuiltamme vinkit ja rakennusoppaat kestopuutolppien käyttöön. Pergolan rakentaminen, terassin rakentaminen sekä aidan rakentaminen onnistuvat kätevästi kyllästettyjä tolppia hyödyntämällä.
 

Kestopuun värivaihtoehdot

Kestopuutolpan värit ovat vihreä ja ruskea. Tuotteet poikkeavat toisistaan vain värin osalta, molemmilla on sama pitkä käyttöikä. Värivalikoima ja koot vaihtelevat myymälöittäin.

Vihreä

Ruskea