Runkomateriaalit

Kestopuu runkolauta 48mm x 148mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 98mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 198mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 173mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 148mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 98mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 73mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 48mm vihreä, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 48mm ruskea, painekyllästetty

Kestopuu runkolauta 48mm x 73mm ruskea, painekyllästetty

Värivaihtoehdot

Kestopuu runkomateriaalien värit ovat vihreä, ruskea. 48mm paksut kestopuutuotteet kyllästetään  NTR A-luokkaan. A-luokan kestopuu on turvallinen ratkaisu kantavissa rakenteissa.

Vihreä

Ruskea

Piharakenteiden runkomateriaalit suojataan Suomessa NTR A-luokkaan. NTR A-luokan painekyllästettyä puuta käytetään yleisesti tukirakenteissa, rungoissa ja perustuksissa, jotka ovat kosketuksissa maan, veden tai betonin kanssa. A-luokan kestopuuta käytetään lisäksi rakenteissa, jotka ovat henkilöturvallisuuden kannata tärkeitä, ja joita on jälkikäteen hankala korjata. Kyllästämättömään puuhun verrattuna kyllästetty puu kestää 3-5 kertaa kauemmin ulkokäytössä. 

Kestopuuta ei tule käyttää asuinrakennuksen sisätiloissa, eikä suorassa koskeutuksessa syötäviin kasveihin, niiden kasvualustaan tai juomaveteen.

TYÖSTÖ: Kestopuun työstöön soveltuvat tavanomaiset puuntyöstömenetelmät. Katkaisu- ja työstöpinnat on käsiteltävä puunsuoja-aineella. Käytä hengityssuojainta, kun työstät puuta.

KESTOPUUN KIINNITYS: Käytä kestopuun kiinnityksessä kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja, mitkä kestävät kyllästysaineiden sisältämien metallisuolojen ja kosteiden käyttöolosuhteiden aiheuttamat korroosiovaikutukset. Säälle ja kosteudelle alttiissa ja henkilöturvallisuuden kannalta tärkeissä rakenteissa tulee käyttää ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä, ruuveja ja nauloja.

KESTOPUUN HUOLTO: Säännöllisesti huollettu kestopuu palvelee pitkään ja vanhenee kauniisti. Pintakäsittely pidentää kestopuun käyttöikää sekä elävöittää puun pintaa. Pintakäsittely helpottaa myös puhtaanapitoa ja estää puun tikkuuntumista. Muistathan käsitellä siveltävällä puunsuoja-aineella myös kaikki terassilautojen ja runkorakenteiden sahaus- ja työstöpinnat.

Tee pintakäsittely aina puhtaalle pinnalle. Pinttyneen lian puhdistukseen voi käyttää terassipesuainetta. Pintakäsittelyyn sopii sävytetty ja sävyttämätön puuöljy, kuultava ja peittävä puunsuoja ja ulkokäyttöön tarkoitettu lateksi- ja öljymaali. Ruskea kestopuu kannattaa suojata ruskeaksi sävytetetyllä tuotteella. Pintakäsiteltävän kestopuun on oltava kuivaa. Jos rakennustyö tehdään kesällä tai syksyllä, kannattaa maalaustyö tehdä vasta seuraavana kesänä. Keväällä rakennettu puupinta on valmis maalattavaksi loppukesästä.