Kyllästetyn puun käyttökohteita

Käytöstä poistettu kyllästetty puu on erilliskerättävä jäte. Purkukohteessa kyllästetty puu lajitellaan yleensä omaksi jakeekseen, jotta sen kierrättäminen on helppoa. Kyllästettyä puuta käytetään yleisesti säälle alttiissa piha- ja ympäristörakenteissa, teollisissa rakennuskohteissa ja infrarakentamisessa. Tyypillisiä kestopuun käyttökohteita ovat:

  • terassit ym. piharakenteet yksityiskodeissa ja taloyhtiöissä
  • sillat, satamat- ja laiturit
  • sähkö- ja televerkot
  • valaisinpylväät
  • meluaidat
  • viherrakentaminen
  • puistot ja leikkipuistorakenteet
  • kuntoportaat ja vanhat hyppyrimäet
  • riista-aidat ja aitatolpat

Vastaanottopisteet yrityksille

Vastaanotamme yritysten ja yhteisöjen kyllästettyä puujätettä Kestopuun kierrätysterminaalilla Hämeenlinnassa (Tuulos). Noudamme kuormia tarvittaessa suoraan asiakkaan työmaalta. Lue lisää kyllästetyn puun noutopalvelusta.

Kestopuun kierrätysterminaali

Karhunkorventie 4
14820 Hämeenlinna (Tuulos)
Puh: +358 3 6229 500
kuljetukset@demolite.fi
laskutus@demolite.fi

Aukioloaika: arkipäivisin klo 8.00 -16.00
Toimipisteemme on suljettu Juhannusaattona ja Jouluaattona

Yritysten kestopuujätettä vastaanottavat myös lähes kaikki kunnalliset jätelaitokset.

Kyllästetyn puun vastaanotto

Vastaanotamme CCA-kyllästeillä ja kuparikyllästeillä käsiteltyä puuta sekä kreosoottikyllästettyä puuta. Autamme tarvittaessa tunnistamaan millä kyllästeellä puu on käsitelty. Hinta- ja vastaanottotiedustelut
Puh: +358 3 6229 500 / kuljetukset(a)demolite.fi

Siirtoasiakirja kuljetuksiin

Jätelainsäädännön mukaan kyllästetyn puujätteen kuljettaminen ja luovuttaminen vaativat siirtoasiakirjan. Voitte halutessanne käyttää yrityksenne omaa siirtoasiakirjaa.

Tulosta siirto-asiakirja tästä

Kyllästetyn puun tunnistaminen

Kaikki puumateriaalit harmaantuvat ulkokäytössä. Pitkään käytössä ollutta kyllästettyä puuta voi  olla vaikea erottaa muista puumateriaaleista. Puu voidaan usein päätellä kyllästetyksi puuksi  käyttökohteen ja käyttöiän perusteella. 

Kyllästetty puu voidaan tunnistaa myös tarkastelemalla poikkisahatun laudan tai kappaleen katkaisupintaa. Kyllästyneen pintapuun alue näkyy selvästi tummempana. Kyllästysaine läpäisee pintapuun kauttaaltaan, sydänpuun alueelle se tunkeutuu vain muutaman millimetrin verran.

Öljypohjaisella kreosoottikyllästeellä käsitellyt sähköpylväät ja ratapölkyt tunnistaa tumman ruskeasta väristä ja vahvasta tervan tuoksusta.

Kyllästetyn puun uusiokäyttö

Kyllästetyt puumateriaalit on järkevää käyttää elinkaarensa loppuun. Alkuperäisestä käytöstään poistetut, hyväkuntoiset sähkö- ja valaisinpylväät voidaan uusiokäyttää vaativissa rakenteissa.

Luovutamme pylväitä vain yrityksille. Niiden käyttö on tarkkaan rajattua. Lue täältä lisää aiheesta. Kysy lisää: +358 3 6229 500

Yhteystiedot

Demolite / Puujätteen vastaanotto

Kestopuun kierrätysterminaali
Karhunkorventie 4
14820 TUULOS
Puh: +358 3 6229 500
Kuljetukset: kuljetukset(a)demolite.fi
Laskutus: laskutus(a)demolite.fi

Demolite / Toimisto

Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki                                                  

Ella Springare
+358 400 462276
ella.springare(a)kestopuu.fi