› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Piharakentaminen » Terassin suunnittelu ja mitoitus

Terassin suunnittelu ja mitoitus

 

Haluathan varmistaa, että terassista tulee tukeva?

 

Ohjeen avulla voit suunnitella terassisi mitat ja tukirakenteet. Näin varmistat, että terassista tulee tukeva. Ohje auttaa sinua laskemaan terassirungossa tarvittavien tukipalkkien ja perustusten määrät, sekä niiden etäisyydet toisistaan.

 

Terassin rakentamisohje

 

Terassin runko, kansi, kaide ja portaat – Miten ne tehdään? Simppeli ohjeemme auttaa Sinua rakentamaan terassin vaihe vaiheelta. Tämän helpompaa ei rakentaminen voi olla!

Suunnitte itse oma terassisi, tällä ohjeella onnistut varmasti.

 

Terassin perustaminen

 

Terassin perustukset voi toteuttaa monella tapaa. Sopivan perustamistavan valintaan vaikuttavat eniten maaperän laatu sekä perustuksille tulevan rakenteen paino. Mikäli olet epävarma perustamistavasta tai maaperästä, kysy neuvoa rakentamisen ammattilaiselta. Kestopuuterassin perustamisohjeeseen on koottu muutamia yleisiä esimerkkejä perustuksista.

 

Huomaathan, että perustuksia tulee asentaa rakenteen alle riittävä määrä. Näin varmistetaan, että rakenteesta tulee tukeva. Perustuksien määrään vaikuttavat terassin koko ja runkopuutavaran vahvuus.

 

Terassilaskuri

Ovatko terassin mitat jo selvillä? Mietitkö, miten lasketaan terassilaudan määrä? Ota avuksi kestopuun terassilaskuri. Menekkilaskurimme avulla selvität helposti terassisi kansilaudan, runkopuiden, ruuvien ja kiinnikkeiden määrän.

 

 

 

 

Huom!

Ohje on kaksisivuinen 

Kannattaa avata sivut näkymään ruudulla vierekkäin, tällöin taulukon seuraaminen helpottuu.