› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Piharakentaminen » Terassin suunnittelu ja mitoitus

Terassin suunnittelu ja mitoitus

 

 

Terassin rakentaminen ei ole rakettitiedettä. Perusohjeiden avulla hankkeesta selviää ilman harmitusta ja haavoja. Kokosimme alle kriittiset oppaamme. Näiden avulla onnistuu kokemattomampikin nikkari. Mikäli tarvitset lisäneuvoja, käänny puutavarakauppiaasi puoleen tai soita meille 09 6229 400. 

 

Huomaathan, että allaolevat ohjeet, laskelmat ja mitoitukset on tehty painekyllästetylle kestopuulle.

 

Terassin mitoitusohje

 

Jalan alla notkuva terassi on epämukava käytössä. Notkuvaa rakennetta on myös työlästä korjata jälkikäteen. 

 

Terassin mitoitusohjeen avulla voit suunnitella terassisi mitat ja tukirakenteet. Näin varmistat, että terassistasi tulee tukeva.

 

Ohjeemme auttaa sinua laskemaan terassirungossa tarvittavien tukipalkkien ja perustusten määrät, sekä niiden etäisyydet toisistaan.

 

Ohje on 2-sivuinen. Suosittelemme katsomaan sivuja rinnakkain niin taulukon seuraaminen helpottuu.

 

Huomaathan, että terassirungon sisäpuolella olevat pääpalkit muodostuvat kahdesta palkista. Huomioi tämä kun hankit rakennustarpeita!

 

 

Terassin rakentamisohje

 

Terassin runko, kansi, kaide ja portaat – Miten ne tehdään? Helppo terassin rakennusohjeemme opastaa rakentamaan yksinkertaisen perusterassin. Terassin rakentaminen kuvataan vaihe vaiheelta ja ohjeen lopussa on laskelma tarvittavista materiaaleista.

 

Suunnittele ja rakenna itse oma terassisi, tällä ohjeella onnistut varmasti.

 

 

 

Terassin perustaminen

 

Terassin perustukset voi toteuttaa monella tapaa. Kestopuuterassin perustamisohjeeseen on koottu muutamia yleisiä esimerkkejä terassin perustamisesta.

 

Sopivan perustamistavan valintaan vaikuttavat eniten maaperän laatu sekä perustuksille tulevan rakenteen paino. Mikäli olet epävarma perustamistavasta tai maaperästä, kysy neuvoa rakentamisen ammattilaiselta. 

 

Huomaathan, että perustuksia tulee asentaa rakenteen alle riittävä määrä. Näin varmistetaan, että rakenteesta tulee tukeva. Perustuksien määrään vaikuttavat terassin koko ja runkopuutavaran vahvuus. Varmista oikea perustusten määrä mitoitusoppaastamme.

 

Terassilaskuri

 

Ovatko terassin mitat jo selvillä? Mietitkö, miten lasketaan terassilaudan määrä? Ota avuksesi kestopuun terassilaskuri. Menekkilaskurimme avulla selvität helposti terassisi kansilaudan, runkopuiden, ruuvien ja kiinnikkeiden määrän.

 

 

 

 

Huom!

Ohje on kaksisivuinen 

Kannattaa avata sivut näkymään ruudulla vierekkäin, tällöin taulukon seuraaminen helpottuu.