› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Piharakentaminen » Terassin rakentaminen

Terassin rakentamisopas

 

Terassin rakennusohjeestamme löydät yksinkertaiset ohjeet toimivalle kestopuiselle perusterassille. Rakennusohjeen mittoja muokkaamalla voit toteuttaa juuri omaan pihaasi sopivan terassiratkaisun. Oppaan viimeisellä sivulla on kauppalista tarvittavista materiaaleista sekä niiden määristä.

 

Avaa ja tulosta opas tästä: 
Terassin rakentaminen

          

 

 

Terassin mitoitus

Katso tästä oppaamme terassin mitoitukseen. Sen avulla voit suunnitella terassisi mitat ja tukirakenteet. Oikean kokoisilla kehäpalkeilla ja koolauspuilla varmistat, että terassista tulee tukeva. Ohje auttaa sinua arvioimaan terassirungossa tarvittavien tukipalkkien ja perustusten määrät, sekä niiden etäisyydet toisistaan. Huomaathan, että ohje on tehty kestopuuterassille.

 

Terassin pohjatyöt ja perustukset

Terassin rakentamisessa hyvät pohjatyöt ovat kaiken perusta. Poista terassin alta pehmeä maa-aines (nurmi, multa). Varmista, että terassin alla maa viettää poispäin talon sokkelista ja johtaa sade- ja sulamisvedet poispäin talosta. Asenna terassin alle suodatinkangas estämään rikkaruohojen kasvua. Huolehdi perustusten riittävästä routaeristyksestä, maaperän laatu huomioiden.

 

Katso ohjeemme terassin perustusten tekemiseen. Oppassa on esitelty erilaiset terassin perustamisvaihtoehdot ja niiden sopivuus eri maaperäoloihin.

 

Terassilaskurilla selvität terassilaudan määrän

Terassilaskurimme auttaa sinua viimeisessä vaiheessa kun pitää arvioida puutavaran ja kiinnikkeiden menekki. Suosittelemme valitsemaan tavanomaista paksumman ja leveämmän terassilaudan. Laadukkaampi tuote on hiukan arvokkaampi, mutta ratkaisu tuo säästöjä kiinnikkeiden ja runkopuutavaran määrässä.

 

Lue leikkimielinen artikkelimme "Terassirakentajan 7 pahinta syntiä". Siitä löydät viime hetken vinkit onnistuneeseen lopputulokseen.

 

 

 
Kaipaatko lisää piha- ja terassi-ideoita?

Katso tästä ideakuvamme.

 

Olemme koonneet lisäksi parhaat terassi- ja pergolaideat Suomesta ja maailmalta Kestopuun Pinterest-sivulle. Klikkaa alta Kestopuu-kuvaketta ja inspiroidu upeiden kuvien parissa!

 

 

     

Terassinrakentamisen muut oppaat

   Terassin mitoitus

 

 

  Terassin perustus

 

 

 

 
Katso tästä kaikki rakennusoppaamme