› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Kierrätys

Kyllästetyn puun kierrätys

 

Suomalainen kyllästysteollisuus on edelläkävijä kyllästetyn puun kierrätyksen järjestämisessä. Meillä Suomessa on kansainvälisesti ainutlaatuinen keräys- ja kierrätysjärjestelmä painekyllästetylle puulle. 

 

Kierrätysyhtiö Demolite Oy perustettiin vuonna 2000 huolehtimaan kyllästetyn puun kierrätyksestä. Yhtiö ei tavoittele taloudellista voittoa, toiminnan tarkoituksena on kattaa kierrätyksen kustannukset. Toiminta rahoitetaan uuden kyllästetyn puutavaran hinnassa perittävällä kierrätysmaksulla sekä yrityksiltä perittävillä jätteenkäsittelymaksuilla.

 

Käytöstä poistetun kyllästetyn puun keräys toteutetaan yhteistyössä puutavara- ja rakennustarvikeliikkeiden, jätelaitosten sekä kyllästämöiden kanssa. Toimistomme sijaitsee Helsingissä, puun vastaanotto ja varastointi tapahtuu Kestopuun kierrätysterminaalilla Hämeenlinnassa (Tuulos).

 

Kierrätysprosessin jokaisessa vaiheessa, kuljetuksista varastointiin ja puutavaran käsittelystä energiahyödyntämiseen korostuvat toimintaamme ohjaavat arvot; vastuullisuus ja ympäristönäkökohtien huomioonottaminen.

 

Kotitaloudet voivat palauttaa puutavara- ja rakennustarvikeliikkeisiin tai jäteasemille alle 1 kuution erän käytöstä poistettua kyllästettyä puutavaraa veloituksetta.