› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Kierrätys

Kyllästetyn puun kierrätys

 

Suomalainen kyllästysteollisuus on edelläkävijä kyllästetyn puun kierrätyksen järjestämisessä. Meillä Suomessa on kansainvälisesti ainutlaatuinen keräys- ja kierrätysjärjestelmä painekyllästetylle puulle. 

 

Kierrätysyhtiö Demolite Oy perustettiin vuonna 2000 huolehtimaan kyllästetyn puun kierrätyksestä. Yhtiö ei tavoittele taloudellista voittoa, toiminnan tarkoituksena on kattaa kierrätyksen kustannukset. Toiminta rahoitetaan kyllästetyn puun valmistajien maksamilla kierrätysmaksulla sekä jätteenkäsittelymaksuilla.

 

Käytöstä poistetun kyllästetyn puun keräys toteutetaan yhteistyössä kunnallisten jätelaitosten, puutavara- ja rakennustarvikeliikkeiden sekä tuotteen valmistajien kanssa. Toimistomme sijaitsee Helsingissä, puun vastaanotto ja varastointi tapahtuu Kestopuun kierrätysterminaalilla Hämeenlinnassa (Tuulos).

 

Kierrätysprosessin jokaisessa vaiheessa, kuljetuksista varastointiin ja puutavaran käsittelystä energiahyödyntämiseen korostuvat toimintaamme ohjaavat arvot; vastuullisuus ja ympäristönäkökohtien huomioonottaminen.

 

Kotitaloudet voivat palauttaa käytöstä poistettua kyllästettyä puutavaraa kunnallisiin jätepisteisiin. Osa puutavara- ja rakennustarvikeliikkeistä ottaa kuluttajilta vastaan pieniä määriä rakentamisesta ylijääneitä hukkapaloja.

Yritysten vastaanottopisteinä toimivat jätelaitokset sekä Kestopuun kierrätysterminaali Tuuloksessa. Tarjoamme myös noutopalvelua suuremmille jäte-erille.