Kärsitkö terassikuumeesta? Kokosimme lääkkeet suunnitteluvinkeistä puutavaran hankintaan

to 8. huhtikuuta 2021 19.34.00

Terassirakentamisen alkeet keltanokille

Terassiprojektista selviää kokemattomampikin nikkari kun on kunnon ohjeet, asialliset työkalut ja muutama kuuliainen apulainen. Keräsimme alle Kestopuun legendaariset rakennusoppaat, joiden viitoittamana on syntynyt tuhansia terasseja tähän maahan. Onnea terassihankkeeseesi!

Terassipihan suunnitteluohje

Pihan suunnitteluun kannattaa uhrata hetki ennen kuin säntäät toteuttamaan pihaunelmaasi. Suunnittelu säästää sinut todennäköisesti ajan ja rahahukalta, sekä auttaa kirkastamaan ajatukset pihan käytöstä. Terassin suunnitteluoppaastamme kertoo mitä asioita kannattaa huomioida terassin suunnittelussa.

Terassin rakentamisohje

Terassin runko, kansilaudoitus, kaide ja portaat – Miten ne tehdään? Selkokielinen rakennusohjeemme auttaa Sinua rakentamaan terassin vaihe vaiheelta. Tämän helpompaa ei rakentaminen voi olla!

Terassin koko ja mitoitus

Haluathan varmistaa, että terassista tulee tukeva? Ohjeemme avulla voit helposti suunnitella terassisi mitat ja tukirakenteet. Terassin mitoitusohje auttaa sinua laskemaan terassirungossa tarvittavien tukipalkkien ja perustusten määrät, sekä niiden etäisyydet toisistaan.

Terassin perustaminen

Terassin perustukset voi toteuttaa monella tapaa. Sopivan perustamistavan valintaan vaikuttavat eniten maaperän laatu sekä perustuksille tulevan rakenteen paino. Mikäli olet epävarma perustamistavasta tai maaperästä, kysy neuvoa rakentamisen ammattilaiselta. Kestopuuterassin perustamisohjeeseen on koottu muutamia yleisiä esimerkkejä perustuksista.

Huomaathan, että perustuksia tulee asentaa rakenteen alle riittävä määrä. Näin varmistetaan, että rakenteesta tulee tukeva. Perustuksien määrään vaikuttavat terassin koko ja runkopuutavaran vahvuus. Tarkista tarvittava perustusten määrä terassin mitoitusohjeesta. 

Terassilaskuri

Ovatko terassin mitat jo selvillä? Mietitkö, miten lasketaan terassilaudan määrä?

Ota avuksesi kestopuun terassilaskuri. Menekkilaskurimme avulla selvität helposti terassisi kansilaudan, runkopuiden, ruuvien ja kiinnikkeiden määrän.

Aika lähteä kauppaan? Katso tästä lähin kestopuu-jälleenmyyjäsi

Kestopuuta löydät sadoista puutavara- ja rakennustarvikekaupoista ympäri Suomea. Kestopuuta myydään myös lähes kaikissa kotimaisissa verkkokaupoissa. Kotimainen kestopuu valmistetaan tarkkojen NTR-laatustandardien mukaisesti. 

Puutavaraa ja terassilautoja kannattaa aina käydä vertaamassa paikanpäällä myymälässä. Hyvälaatuiseen kotimaiseen terassimateriaaliin kannattaa satsata, sillä kestopuisen terassin käyttöikä on huollettuna jopa 30 vuotta. Hintaero edullisen ja pikkuisen paremman terassilaudan välillä on usein melko pieni. Valitessasi leveämpää ja paksumpaa terassimateriaalia, voit tällöin säästää hiukan kiinnikkeiden ja runkopuiden määrässä.


Lue lisää rakentamisaiheisia blogi-juttujamme täältä!

 

< Takaisin

Liittyvät tuotteet