› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Piharakentaminen » Rakentamisoppaat

Rakentamisoppaat

 

Nikkarointi ei ole rakettitiedettä. Pihan rakentamisoppaamme rohkaisevat kokematonta rakentajaa tarttumaan haasteeseen, kokeneempi puolestaan voi saada oppaista uusia ajatuksia ja ideoita.

 

Rakentamisohjeet on tehty melko yksinkertaisille ja pienehköille piharakenteille, mutta ohjetta on helppo soveltaa omaan tarkoitukseen sopivaksi. Rakennusvaiheet on esitetty oppaissa yksityiskohtaisesti. Joidenkin oppaidemme viimeisellä sivulla on valmis ostoslista tarvittavista materiaaleista ja niiden määristä.

Terassin rakennusohjeet:

Näin rakennat terassin: katso alta oppaamme terassin perustamiseen, terassin mitoittamiseen & terassin rakentamiseen. Hyödynnä lisäksi Terassilaskuriamme. Terassilaskurin avulla selvität kuinka paljon tarvitset terassilautaa ja muita tarvikkeita terassiin, laituriin tai pihan kulkuväylää varten.

    

 

Pergolan rakennusohjeet

Näin rakennat pergolan: katso alta kolme erilaista opastamme pergolakatoksen rakentamiseen. Olipa mielessäsi klassinen tai moderni malli, oppaista löydät yksityiskohtaiset rakentamisohjeet.

 

 

Muut piharakenteet:

Jätekatoksen, polttopuukatoksen ja työvälinevajan rakennusohjeet

     

 

Hiekkalaatikon ja kukkalaatikon rakennusohjeet

  

 

Puutarhakalusteiden ja säilytyspenkin rakennusohjeet

 

 

 

 

Ennen kuin ryhdyt rakentamaan isompia piharakenteita,
huolehdithan nämä asiat kuntoon:

 

1. Tarvitaanko rakennuslupaa? Vanhaa pihaa voi kunnostaa melko vapaasti. Rakennuslupa voidaan tarvita esim. pergolalle ja aidalle, joka tehdään tontin rajalle tai julkisivun puolelle. Tarkista luvan tarve kunnan rakennusvalvontavirastosta.

2. Rakenteet ja niiden sijoittelu? Huomioi auringonkierto, pihan tuuliolosuhteet ja näköyhteydet, kun mietit oleskelupaikkoijen sijantia. Mitkä ovat pihan parhaat puolet ja säilytettävät yksityiskohdat (puut, kivet, maisema..).

 

3. Pohjatyöt ja routimattomuus? Kiinteiden rakennelmien alta poistetaan pehmeä pintamaa ja kuopan pohja tasoitetaan. Pohjalle asennetaan suodatinkangas. Sen päälle levitetään vähintään 20 cm kerros murskesoraa, joka tasoitetaan ja tärytetään veden avulla tiiviiksi.

 

 

 

 

 
 
Tutustu rakentamisoppaisiimme,
lataa oppaat tästä!

 

 

 AITAOPAS

 

 LAITURIOPAS