› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english
 

Jykevä kukkalaatikko

Koko: h 720, 700 x 700 mm

 

Materiaali: Kestopuu 48 x 148 mm mitallistettu, materiaalitarve 39 m (huomio hukka), rst ruuvit 5 x 80 mm, min. 90 kpl

 

Rakentaminen: Laudat sahataan määrämittoihin 30 kpl 800 mm ja 30 kpl 500 mm. Laudat ladotaan lappeeltaan kehikoksi kuvan mukaisesti vuorottelemalla kerroksittain pidempi ja lyhyempi lauta päällekkäin. Laudat ruuvataan kiinni aina alempaa kerrokseen. Ensimmäisen kerroksen laudat voi kiinnittää toiseen kerrokseen varmuuden vuoksi myös pohjasta.

Mikäli koko laatikon sisusta ei haluta täyttää mullalla, laatikon sisälle voi tehdä levyn ja kiinnittää se kulmarautojen avulla.

 

 

 

 

Kukkapenkki

Hiekkalaatikko ja kiipeilyseinä

Koko: korkeus 2 m, hiekkalaatikko 1,2 x 2,4 m

 

Materiaali: Hiekkalaatikon runko; Kestopuu 48 x 198 mm mitallistettu. Kiipeilyseinä; Kestopuu 28 x 120 mm. Kehikko; kyllästetty liimapuu 120 x 120 mm.

 

Hiekkalaatikko on tehty yksinkertaisesti yhdellä leveällä runkolaudalla, asettamalla ne pystyyn ja ruuvaamalla kehikoksi. Laatikon pohjalle kannattaa laittaa suodatinkangas, jotta hiekka pysyy laatikossa. Kiipeilyseinän laudoituksessa on käytetty 120 mm leveää kyllästettyä kansilautaa. Kiipeilykiinnikkeet on kiinnitetty lautojen raoista seinään. Kiipeilyotteita myyvät useat eri valmistajat. Laudat voi kiinnittää esimerkiksi ensiksi kahteen pystytolppaan ja kiinnittää sitten koko rakenne seinään tai muuhun tukevaan rakenteeseen. Seinämä tulee aina olla tuettu ja kiinnitetty turvallisesti.

Mikäli haluat rakentaa kuvan mukaisen kehikon laatikon ja kiipeilyseinän ympärille, huomioithan, että kestopuiset liimapuutolpat tulee asentaa tukevasti maahan kiinni.

Kiipeilyseinä kestopuusta
  

Penkki

 

Koko: h 500, 1500 x 440 mm

 

Materiaali: Kestopuu 48 x 198 mm mitallistettu 4,8 m, Kestopuu rima 48 x 48 mm 1 m, rst ruuvit 6 x 90 mm, min. 24 kpl

 

Rakentaminen: Laudat sahataan määrämittoihin 2 kpl 1500 mm ja 4 kpl 450 mm pituisiksi. Pitkien lankkujen päädyt ruuvataan kiinni jalkakappaleisiin mallikuvan mukaisesti. Rima asetetaan istuinlankkujen sisäkulmaan ja valitaan mieleinen väli istuinlankuille (n 2-3 cm). Kulmaan asetettu rima ruuvataan kiinni penkin sisäpuolelta sekä jalkalankkuihin että istuinlankkuihin, kaikki vähintään kahdella ruuvilla.

 

Kestopuinen penkki