› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Piharakentaminen » Kukkalaatikon rakentaminen

Kukkalaatikon rakentamisopas

 

 

Pihan tyyliin sopivat kukkalaatikot tekevät alueesta viihtyisän kokonaisuuden. Kukkalaatikoilla rajaat kätevästi piha-aluetta ja ryhmittelet pihan toimintoja. Kiinteän kukkalaatikon tai istutusalueen voi rakentaa kehystämään terassia tai sen voi upottaa osaksi terassipintaa. Erilliset siirreltävät laatikot ovat käteviä käytössä, niillä muutat pihan ilmettä hetkessä.

 

 

 

Käyttöolosuhteet ovat kosteat ja puumateriaali joutuu kovalle koitokselle. Kukkalaatikot kannattaa tämän vuoksi rakentaa kestopuusta. Käyttöiän pidentämiseksi laatikot kyljet on hyvä vuorata patolevyllä tai rakennusmuovilla. Voit käyttää laatikon verhoiluun myös multasäkkejä. Huolehdithan, että ylimääräinen kasteluvesi pääsee valumaan kunnolla pois laatikosta.

 

Kukkalaatikon rungon voi rakentaa esim. kestopuurimasta 48x48mm. Sen voi verhoilla sileällä tai uritetulla terassilaudalla tai sirommalla rimalla. Kestopuulankulla (koko 48mmx198mm) syntyvät massiiviset ja näyttävät kasvilaatikot. 

 

 

Kestopuun helpoilla rakennusohjeilla rakennat kukkalaatikon pihallesi. Voit halutessasi muokata laatikon mittoja omaan pihaasi sopiviksi. Oppaan viimeiseltä sivulta löydät kauppalistan tarvittavista materiaaleista.

Avaa ja tulosta opas tästä:
Kukkalaatikon rakentaminen

kukkalaatikko

 

 

 

 


Tutustu myös muihin rakentamisoppaisiin:
> Rakentamisoppaat

 

 
 
Tutustu rakentamisoppaisiimme,
lataa oppaat tästä!

 

 

 AITAOPAS

 

 LAITURIOPAS