› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

 

Kestopuu harmaantuu ulkona auringonvalon vaikutuksesta kuten muutkin puumateriaalit. Mikäli alkuperäistä väriä halutaan ylläpitää, säännöllinen pintakäsittely on tarpeen. Pintakäsittelystä on muutakin hyötyä: se elävöittää kestopuun pintaa, vähentää halkeilua ja helpottaa puun puhtaanapitoa.


Ennen pintakäsittelyä on varmistettava, että puu on riittävän kuivaa. Keväällä rakennettu on loppukesällä riittävän kuiva maalattavaksi. Kostealle puulle tehty pintakäsittely hilseilee pois.

 

Terassi on syytä puhdistaa ennen maalaamista. Pinttyneen terassin puhdistukseen voi käyttää mietoa pesuainetta.


Kestopuusta tehdyn terassin pintakäsittelyyn sopivat sävytetyt ja sävyttämättömät puuöljyt sekä kuultavat ja peittävät puunsuojat. Ruskean kestopuun käsittelyyn kannattaa valita ruskeaksi sävytetty tuote. 

Pintakäsittelyainetta kannattaa annostella kohtuudella ja ylimääräinen aine tulee pyykiä pois nukkaamattomalla rievulla. Terassin huoltokäsittelyt on hyvä tehdä jatkossa samalla tuotteella. 

 

Luonnollisen harmaa terassi saadaan jättämällä puu pintakäsittelemättä. Puun voi antaa harmaantua auringossa 1-3 vuotta. Tämän jälkeen terassi voidaan maalata esim. värittömällä puuöljyllä tai puunsuojalla.

 
     
     Näin maalaat terassin

 

 

 Olemme koonneet parhaat terassi- ja pergolaideat Suomesta ja maailmalta Pinterest-sivullemme.
Klikkaa alta Kestopuu-kuvaketta ja inspiroidu upeiden kuvien parissa!

Löydät kuvia mm. aiheista terassin maalaminen, pintakäsittely, patio, harmaa, musta, sabluunamaalaus, neutraalit värit.