› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Kyllästetty puu » Kestopuu-tuotteet

Kestopuu-tuotteet

 

Kestopuutuotteet > Katso tästä kaikki koot

Vihreää kestopuuta on saatavilla kaikkia taulukossa mainittuja puutavarakokoja. Ruskean kyllästetyn puun valikoima on hiukan pienempi. Saatavilla on myös painekyllästettyä, harmaaksi pintakäsiteltyä terassilautaa muutamassa eri koossa. Huomioithan, että puutavaraliikkeet päättävät itsenäisesti tuotevalikoimastaan. Eri kokojen saatavuudesta saat lisätietoa omalta kauppiaaltasi.

 
 
Värivaihtoehdot

Kyllästettyä puuta valmistetaan vihreänä ja ruskeana. Tämän lisäksi terassilaudoista on saatavilla myös erilaisia kyllästettyjä ja pintakäsiteltyjä tuotteita, esim. harmaata kestopuuta. Harmaa kestopuu on pinnaltaan karhennettu ja teollisesti neljältä sivulta harmaalla puuöljyllä pintakäsitelty terassilauta. Uutena tuotteena on tullut markkinoille harmaa, kuumaöljykäsitelty kestopuu. Lue tuotteesta lisää täältä.

 

 

 

Tiesitkö, että... Värimieltymyksissä on eroja. Suomessa suositaan erityisesti ruskeita kestopuutuotteita. Ruotsissa, sen sijaan, käytetään lähinnä vihreää kestopuuta.

 

Tiesitkö, että... Perinteinen vihreä kestopuu harmaantuu auringossa erityisen kauniisti. Mikäli lautapinta on tarkoitus harmaannuttaa luonnollisesti auringossa, on vihreä kestopuu siihen hyvä ratkaisu.

 

 
Höyläprofiilit 

Vihreä ja ruskeaa kestopuuta on saatavilla sileäpintaisena ja uritettuna.

Uramalleja on useita, ja valikoima riippuu jälleenmyyjästä. Puun urapuoli (sydänpuu) on tarkoitus asentaa ylöspäin. Urat ovat lähinnä esteettinen ratkaisu. Uritetut tuotteet sopivat erityisesti pienehköihin pintoihin, esimerkiksi kuisteihin, portaisiin ja laitureihin. Erilaisia uramalleja löydät tästä.

 

Sileäpintaisista terassilaudoista syntyy rauhallinen ja klassisen tyylikäs terassipinta. Leveiden ja sileäpintaisten terassilautojen sekä terassilankkujen käyttö terassikannessa, portaissa ja katetuissa kulkuväylissä on ollut viime vuosina selvässä kasvussa.

 

 

 
Erikoistuotteet

Kestopuusta valmistetaan myös erilaisia rimoja, kaidepuita, aitapylväitä sekä liimapuutolppia. Valikoima ja koot vaihtelevat myymälöittäin. 

 

Kyllästetyt rimat, viistorimat ja suunnikasrimat sopivat erityisesti aitojen sekä erilaisten näkösuoja-aitojen rakentamiseen. Rimoja voi myös käyttää talon sokkelin, terassin rungon tai vaikkapa ilmastointilaitteen ulkoyksikön verhoilussa. Riman voi asentaa joko vaaka- tai pystysuuntaan. Rimolla saa toteutettua tyylikkään ja modernin seinärakenteen. 

 

 

 

Kyllästetty liimapuutolppa sopii kesäkeittiöiden ja pergoloiden runkorakenteeseen sekä aitatolpaksi. Kyllästetyn liimapuutolpan voi pintakäsitellä halutessaan rakentamista seuraavana kesänä.

 

 

 

Alla tuotekuvia erilaisista kestopuu-tuotteista.

 
Terassilaudat ja lankut
Rimat
Kaidepuut
<b>Kestopuu 28x95 uritettu vihreä painekyllästetty terassilauta_helmiura</b><br>AB-luokan painekyllästetty terassilauta koko 28x95mm sopii kansilaudaksi terasseihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin
<b>Kestopuu 28x120 vihreä painekyllastetty terassilauta AB-luokka_ helmiura</b><br>AB-luokan painekyllästetty terassilauta koko 28x120mm sopii kansilaudaksi terasseihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin
<b>Kestopuu 28x120 vihreä painekyllästetty terassilauta AB-luokka_aaltoura</b><br>AB-luokan painekyllästetty terassilauta koko 28x120mm sopii kansilaudaksi esim. terasseihin, laitureihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin
<b>Kestopuu 45x145 vihreä terassilauta AB-luokka</b><br>AB-luokan painekyllästetty terassilauta koko 45x145mm sopii kansilaudaksi esim. terasseihin, laitureihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin. Laudan paksuus tuo kantavuutta ja leveys näyttävyyttä kansirakenteeseen.
<b>Kestopuu 28x145_vihrea painekyllastetty terassilauta AB-luokka</b><br>AB-luokan painekyllästetty terassilauta koko 28x145mm sopii kansilaudaksi mm. terasseihin, laitureihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin. Laudan leveys tuo näyttävyyttä kansirakenteeseen.
<b>Kestopuu 28x145 ruskea uritettu _painekyllastetty terassilauta AB-luokka_Kartano</b><br>AB-luokan painekyllästetty, uritettu terassilauta koko 28x145mm sopii kansilaudaksi terasseihin, portaisiin, laitureihin ja pihan kulkuväyliin. Laudan leveys tuo näyttävyyttä kansirakenteeseen.
<b>Kestopuu 28x145 ruskea uritettu_painekyllastetty terassilauta AB-luokka_aaltoura</b><br>AB-luokan painekyllästetty, uritettu terassilauta koko 28x145mm sopii kansilaudaksi terasseihin, laitureihin, portaisiin ja pihan kulkuväyliin. Laudan leveys tuo näyttävyyttä kansirakenteeseen.
<b>Kestopuu 48x173_vihreä mitallistettu_painekyllästetty A-luokka</b><br>A-luokan painekyllästetty puu, koko 48x173mm, sopii käytettäväksi terassien ja portaiden runkomateriaalina. A-luokan kestopuu on turvallinen ja kestävä valinta kantavissa rakenteissa.
<b>Kestopuu 48x198 ruskea mitallistettu_painekyllastetty A-luokka</b><br>A-luokan painekyllästetty puu, koko 48x198mm, sopii käytettäväksi terassien ja portaiden runkomateriaalina. A-luokan kestopuu on turvallinen ja kestävä valinta kantavissa rakenteissa. Tuotetta voidaan käyttää myös kansilautana.
<b>Kestopuu 21x45mm ruskea_painekyllastetty rima_AB-luokka</b><br>AB-luokan painekyllästetty rima koko 21x45mm sopii aitoihin, näkösuoja-aitoihin, ulkotilojen koristerimoituksiin. Voidaan asentaa pystyyn tai vaakaan.
<b>Kestopuu 45x45/35mm ruskea_painekyllastetty vinorima_AB-luokka</b><br>AB-luokan painekyllästetty vinorima koko 45x45/35 mm sopii aitoihin, näkösuoja-aitoihin, ulkotilojen koristerimoituksiin. Voidaan asentaa pystyyn tai vaakaan.
<b>Kestopuu 21x45mm vihreä_painekyllastetty rima_AB-luokka</b>
<b>Kestopuu 45x120 ruskea_painekyllastetty kaidepuu AB-luokka</b><br>AB-luokan painekyllästetty kaidepuu koko 28x145mm. Profiili on suunniteltu erityisesti kestämään ulkoterassien kaiteena.