› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Kierrätys » Vastaanottopaikat kotitalouksille

Vastaanottopaikat kotitalouksille

 

Allaolevasta kartasta löytyvät kestopuun jälleenmyyjät ja kestopuun kierrätyspisteet.

Kestopuun jälleenmyyjät

Jälleenmyyjät on merkitty karttaan vihreillä ja punaisilla pisteillä. Punaisella pisteellä on merkitty ne jälleenmyyjät, jotka ottavat vastaan kotitalouksilta pieniä määriä hukkapaloja. Puujätteen vastaanotto on jälleenmyyjille vapaaehtoista. Suosittelemme varmistamaan etukäteen, onko työstöjäte mahdollista palauttaa kaupan toimipisteeseen. 

 

Käytöstä poistettua kyllästettyä puuta vastaanotetaan kunnallisilla jätelaitoksilla ja jäteasemilla

Kunnalliset kyllästetyn puun vastaanottopisteet on merkitty karttaan harmaalla. Saat vastaanottopaikoista lisätietoa oman kunnan jätehuollon asiakaspalvelusta. Karttaan on merkitty vain osa kunnallisista vastaanottopisteistä.

 

Kyllästetyn puun palauttaminen on joissakin kunnissa maksullista myös kotitalouksille. Mahdollisista jätteenkäsittelymaksuista saat lisätietoa oman kunnan jätehuollon asiakaspalvelusta.

 

Vihreä piste = Kestopuu jälleenmyyjä
Punainen piste = Kestopuu jälleenmyyjä + työstöjätteen vastaanotto
Harmaa piste = Kestopuujätteen vastaanotto
 

 

   

     

   
  
 
     
Vinkkejä ostamiseen:

 

Kestopuuta myyvät kaikki puutavara- ja rakennustarvikeliikkeet Suomessa. Tuotevalikoima vaihtelee myymälöittäin.

 

Suosittelemme valitsemaan puutavaran aina paikanpäällä myymälässä. Valitse näkyviin pintoihin laadukas tuote. Ulkoiset erot huomaa tuotteita vertailemalla. Pyydä tarvittaessa apua tuotteen valintaan myymälän henkilökunnalta.

 

Terassilautavalikoima vaihtelee myymälöittäin. Saatavilla on yleensä uritettuja ja sileitä, eri levyisiä terassilautoja ja -lankkuja.

 

Värivaihtoehtoina ovat tavallisimmin ruskea ja vihreä, mutta myös harmaata kestopuuta sekä harmaaksi pintakäsiteltyä kestopuuta löytyy.

 

Lisäksi löytyy kyllästettyjä rimoja ja liimapuutolppia sekä tietysti terassirungoissa ja kantavissa rakenteissa käytettävää tukevaa runkopuutavaraa. Varmista, että runkopuutavara on aina A-luokan kestopuuta.

 

Uusi kestopuu on todella painavaa. Huomioi asia puutavaran kuljetuksessa.

 

Palauta vanhat kestopuulaudat ja hukkapalat jätelaitokselle tai kunnalliseen jätepisteeseen.