› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

 

 

Viisi pahinta terassinrakennusmokaa: Lue ja välty terassikatastrofilta


20.06.2018

 

Juhannukseksi on luvassa perinteistä juhannussäätä. Mikset pitäisi itsesi lämpimänä nikkaroimalla? Märkä ruohokenttä ei pihalle houkuttele, joten terassialueen laajennus on ihan järjellä perusteltavissa.

Puupatiolla katettu piha on helppohoitoinen ja viihtyisä, kunhan välttää pahimmat rakentamisen sudenkuopat. Piharakentamista vuosia tarkkailleena, keräsimme havaintomme yhteen: Tässä siis ”Viisi pahinta terassinrakennusmokaa”. Lue ne ja välty terassikatastrofilta.

 

1. Liian pieni terassipatio

 

Ammattilaisen kommentit:

"Ehdottomasti viheliäisin terassimoka on tehdä liian pieni terassi. Mieti etukäteen, miten terassia käytät ja mitä sinne tulisi mahtua. Mikään ei harmita niin paljon kuin se, että terassi tuntuu heti valmistuttuaan liian pieneltä."

 

2. Terassialue pihan pimeimmässä ja varjoisimmassa kätkössä

 

Ammattilaisen kommentit:

"Asian hyvä puoli on, että terassi ei todellakaan kulu käytössä. Tunne pihasi ja sen käyttäjät: Tarkkaile, mihin aurinko paistaa eri kellonaikoihin ja vakoile perheenjäseniesi pihankäyttötottumuksia tyyliin: ”Kas, Timppa juo aamukahvinsa mieluusti ulkona aamuauringossa”. Asemoi terassi sinne, missä se parhaiten palvelee teitä asukkaita."

 

3. Vuoraa koko piha terassilla. Raivaa tieltä puut, kivet ja pensaat.

 

Ammattilaisen kommentit:

"Ammattilaiset viittaavat toteutukseen termillä ”tanssilava”. Tanssilavat ovat ei-kutsuvia, autioita tiloja, joissa ei kukaan halua tanssia, saati oleskella. Toteuta oleskelualue pihasi luonto huomioiden, tällöin terassi sopii kokonaisuuteen ja täydentää pihaa. Puut ja luonnonkivet ovat pihan aarteita. Laita terassi kiertämään niitä. Näin saat pihaasi kiinnostavaa monimuotoisuutta ja yksityiskohtia. Valitse terassiin matala runkorakenne, jolla varmistat, ettei rakenne nouse liian korkealle maanpinnasta. Rakenna valtava terassi vain, mikäli sellainen tarvitaan."

 

4. Kyttää terassilautatarjouksia ja osta edullisinta terassilautaa. Säästä myös runkopuissa: Hanki kepeät runkopalkit jätä suuri koolausväli.

 

Ammattilaisen kommentit:

"Kestopuuterassi kestää käytössä jopa kolme vuosikymmentä. Jalan alla notkuva, ohutlautainen ja isoja oksanreikiä sisältävä tekele harmittaa yhtä kauan. Kyllä, hinta ja puutavaran ulkonäkö korreloivat. Älä käytä aikaa edullisimman tarjouksen metsästämiseen vaan osta laatua ja yritä tinkiä. Tiedäthän, että käyttämällä paksumpaa ja leveämpää kansilautaa, säästät kiinnikkeiden ja runkopuutavaran määrässä."

5. Lykkää TAAS hanketta, koska kesä se on ensi vuonnakin

 

Ammattilaisen kommentit:
"Nyt terästäydy! Pihapation rakentaminen ei ole rakettitiedettä. Ota käyttöön kestopuun ohjeet, lainaa anopilta työkalut ja pyydä naapurin Jyrki talkoisiin. Piha-alueen kattaminen parantaa elämänlaatua ja monipuolistaa pihan käyttöä. Jälkikäteen on helppo harmitella miksei tätä tehty jo vuosia sitten."
 

Näillä tuotteilla onnistut:
Jämerä kestopuu-lankku, esim. koko 45x195mm tai 33x145mm, on terassialueen kannessa näyttävä ratkaisu. Muistathan kiinnittää terassilaudat tiheästi, max. 2-3 mm välein. Välit näet kasvavat itsestään, kun puu kuivuu.


Takaisin uutisiin

 

 

 

 

 

 

 Kiinnostuitko? Lue lisää!

 

Haaveiletko omasta kesäkeittiöstä? Vai puuttuuko pihaltasi polttopuukatos? Katso mainiot rakennusohjemme ja ota homma haltuun!

 

 

 

  Kestopuun kiinnittäminen

 

 

  Kestopuun pintakäsittely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kiinnostuitko? Lue lisää!

 

  Milloin ja miten käytän kestopuuta?

 

 

  Kestopuun kiinnittäminen

 

 

  Kestopuun pintakäsittely