› Kestopuuteollisuus ry
› Ajankohtaista
› Yhteydenotto
suomeksiin english

Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

 

 

 

Onko terassisi jo nähnyt parhaat päivänsä? Tsekkaa parhaat terassin elvytysvinkkimme, ehkä vielä on toivoa!


13.09.2018

kestopuu-ruskea painekyllastetty terassilauta 28x95 ura

 

Huolella rakennettu ja hartaudella huollettu, painekyllästetystä puusta rakennettu terassi kestää käytössä pitkään. Puupinnan käyttömukavuus säilyy, kun terassilaudat muistaa pestä ja pintakäsitellä puuöljyllä säännöllisesti. Joskus huoltotoimenpiteet kuitenkin unohtuvat. Tällöin kansilaudoitus harmaantuu ja vuosien kuluessa huoltamaton lautapinta nukkaantuu ja lika alkaa pinttyä.

 

Huolellinen pesu usein auttaa, vaikka edellisestä huoltokerrasta olisi vierähtänyt pidempikin tovi. Joskus kovemmatkaan otteet eivät tunnu tehoavan. Tällöin on syytä ottaa käyttöön viimeiset oljenkorret:

 

1. Uudista pinta tummalla värillä ja käsittele terassi sävytetyllä puuöljyllä

Tumman harmaat ja mustaksi sävytetyt terassiöljyt peittävät tehokkaasti tummuneen lautapinnan. Sopivia öljyjä on useita, ihania sävyvaihtoehtoja vieläkin enemmän.

 

Tee näin: Paras sää pintakäsittelyille on pilvipouta. Huomioithan, että lämpötilan tulisi pysytellä yli 6 asteessa ympäri vuorokauden. Tee huolellinen alkupuhdistus 

terassipesuaineella ja tarvittaessa kevyesti painepesurilla. Varmista, että puu on kuivaa ennen käsittelyä. Varaudu käsittelemään pinta ainakin pariin kertaan. Vältä annostelemasta liikaa öljyä ja pyyhi lopuksi ylimääräinen, imeytymätön öljy pois nukkaamattomalla rätillä.

 

 

Tummaksi öljytty terassi on modernia ja näyttävää tyyliä arvostavan valinta. Ennen värin valintaa on hyvä huomata, että mitä tummempi pinta, sitä enemmän se kuumenee auringossa. Ota myös huomioon, että tummassa pinnassa vaalea lika, esim. siitepöly, näkyy paremmin. 

 

 

2. Korvaa kulahtaneet kansilaudat uusilla

Vaikka kansilaudat olisivatkin jo mennyttä, saattaa terassirunko olla yhä edelleen hyvässä kunnossa. Rungot tehdään turvallisuussyistä lähes aina A-luokan kestopuusta, jonka käyttöikä on (kosteusrasitteesta riippuen) 20-30 vuotta. Vanhan, hyväkuntoisen rungon hyödyntäminen on sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevää. Pitkäikäisten puutuotteiden käyttö, niiden huoltaminen ja loppuun käyttäminen ovat luonnon kannalta paras ratkaisu.

 

Tee näin: Pura vanha terassikansi ja toimita kyllästetyt laudat lähimpään kestopuun kierrätyspisteeseen. Tarkasta terassirungon sekä siinä käytettyjen kiinnikkeiden kunto. Lisää tarvittaessa vanhaan runkoon tukipuita ja perustuksia terassia tukevoittamaan. Korvaa heikenneet kiinnikkeet uusiin, ruostumattomiin kiinnikkeisiin.

 

  

Terassin kansilaudoitukseksi on tarjolla useita vaihtoehtoja: uramalleja on erilaisia ja niin myös lautaleveyksiä. Saatavilla on myös valmiiksi harmaaksi öljytty terassilauta. Nouseva trendi terasseissa on leveiden ja paksujen kansilautojen käyttö. 

 

 

Syksy on mitä mainiota aikaa tehdä pihauudistuksia: Puutavarakaupassa ei ole ruuhkaa ja varastojen tyhjennyshinnat ovat usein houkuttelevia. Ammattirakentajia ja suunnitteluapua on myös paremmin saatavilla nyt, kun vilkkain pihasesonki on ohi. Kaikkein parasta kuitenkin on, että kun kevätsäät taas koittavat, kaikki on jo valmista!

 


Takaisin uutisiin

 

 

 

 

 

 

 Kiinnostuitko? Lue lisää!

 

Haaveiletko omasta kesäkeittiöstä? Vai puuttuuko pihaltasi polttopuukatos? Katso mainiot rakennusohjemme ja ota homma haltuun!

 

 

 

  Kestopuun kiinnittäminen

 

 

  Kestopuun pintakäsittely

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kiinnostuitko? Lue lisää!

 

  Milloin ja miten käytän kestopuuta?

 

 

  Kestopuun kiinnittäminen

 

 

  Kestopuun pintakäsittely